Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Curly Coated Retriever képes leírás - Retrieverek.tlap.hu
részletek »

Curly Coated Retriever - Retrieverek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: retriever.tlap.hu » Curly Coated Retriever
Keresés
Találatok száma - 4 db
A Curly Coated

A Curly Coated

A Curly Coated Retriever eredete A curly coated valószínűleg a legrégibb retriever, ennek ellenére manapság a ritka fajtákhoz tartozik. Története a 19. század elején kezdődik Angliában. Visszamenőleg már nem lehet pontosan megállapítani, hogy milyen fajták játszottak közre kialakulásában, de az biztos, hogy a tenyészcél egy, különösen a vízi munkára alkalmas vadászkutya megteremtése volt. Minden bizonnyal a víz- és apportkedvelő Water Dog és a hasonló tulajdonságokkal rendelkező igen kitartó St. John's kutya volt a kiindulási alap. Egyébként mindkét fajta a legtöbb retriever kialakulásában jelentős szerepet játszott. A curly a Water Dog-tól örökölte jellegzetes göndör szörű bundáját is.Valószínűleg szettereket és pointereket is felhasználtak, illetve az uszkár és az ír vízispániel is hathatott curly fejlődésére

Engadin Stars Kennel

Engadin Stars Kennel

Der Curly Coated Retriever, bei uns ein seltener Anblick Der Curly Coated Retriever fällt vor allem durch sein Äusseres auf. Diese vielseitigen Retriever haben aber viel mehr zu bieten als das lockige Fell. Nicht nur das urtümliche Aussehen, sondern auch der ursprüngliche Charakter findet heute wieder Freunde in der Kynologie.

Képek a Curly-ről

Képek a Curly-ről

Bármilyen kereső segítségével gyorsan találhatunk sok-sok képet a fajtáról. Ugyan nem kötelező erre felhívnom a figyelmeteket rá, mégis megteszem, hátha lesz egy pici eredménye, ne használjátok ezeket a képeket törvénytelen módon, törvénytelen dolgokra, mert nem azért készültek.

Myosotisis kennel

Myosotisis kennel

The name of our kennel Myosotisis is found in 1991, at the birth of our first litters of Labradors from our Isis van de Stockweijde. We called her 'Isis'. Myosotis is the Latin name for a dutch flower called 'Don't-forget-me'. Behind this name we put 'Is', the two letters in the name of our Isis. This is the true meaning of the name of our kennel: 'Don't-forget-me-Isis'. So the name Myosotisis is arise as an ode to our Isis.

Tuti menü