Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Golden Retriever képes leírás - Retrieverek.tlap.hu
részletek »

Golden Retriever - Retrieverek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: retriever.tlap.hu » Golden Retriever
Keresés
Találatok száma - 31 db
A Golden Retriever

A Golden Retriever

Általános megjelenés: szimmetrikus, harmonikus, élénk, erőteljes, kiegyensúlyozott mozgás; barátságos, kedves kifejezés. Karakter: engedelmes, intelligens, természetes hajlammal a munkára. Vézen: mindig barátságos, emberekkel és más állatokkal egyaránt. Szeretetre méltó és bizalomteli.

A Strawberry Goldens kennel

A Strawberry Goldens kennel

Egy induló, kezdő lépéseit megtevő 'kennel' életét követheti nyomon oldalukon. Betekintést engedünk sikereikbe, kudarcaikba, hétköznapjaikba. 'Alig 3 éve, hogy megérkezett hozzánk Erdőskerti Orsi, azaz Szamóca, és ezzel alaposan megváltozott az életünk. Tudtuk, hogy a kutyázás nagy felelősség, és hogy ettől kezdve egy újabb taggal bővült a családunk, vagyis már nem csak magunkra kell tekintettel lennünk, hanem egy harmadik személy véleményére is adnunk kell. Bár, az általunk nagyra tartott kutyások szerint a képzés miatt nem szerencsés, ha a kutya ilyen mértékig családtag, de mit tegyünk, mi csak így tudjuk csinálni.'

Best Goldens

Best Goldens

Életem első kutyáját édesapám hozta haza, egy fekete német juhász jellegű 10 hónapos kan kutyát. Egyik barátja akart tőle megválni, mivel sokat ugatott és kergette a macskákat. Sajnos nem volt a legideálisabb választás. Elég kínkeservesek voltak a sétáink, állandóan repkedtem a póráz végén és kerültük a többi kutya társaságát. Sajnos egyszer engem is megharapott, amit több öltéssel össze kellett varrni. Ezután sajnos egy kicsit elkezdtem félni a kutyáktól. Tenyésztő, Kovács Ildikó.

Bonett Bride

Bonett Bride

2003. július 14. A dátum, mely napon felhívott a tenyésztő és jelezte, hogy a várva várt kiskutya megszületett... Ki gondolt akkor még olyan dolgokra, hogy egyszer majd vadászatok főszereplőivé válunk, folyamatos izgalmak útján jutunk el egy-egy Champion címig kiállításokon, vagy akár egy kennel névre, tenyésztésre. Nem, aznap semmi ilyesmi nem járt a fejünkben, csak annyi, hogy 7 hét múlva megérkezik a család új és attól fogva legfontosabb tagja.

Cserókfalvi Arany

Cserókfalvi Arany

Győr mellett, Győrszentivánon található családias Golden Retriever tenyészetünkben elsődleges célunk, hogy a szerető gazdik nálunk egészséges és gyönyörű golden retriever kiskutyákra találjanak. Ne feledjük Charles Darwin örökérvényű gondolatát: A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál!

Edenfyl Kennel

Edenfyl Kennel

A kennel tulajdonosa Jerga Mariann, Nyírpazonyban lakik. Nem csak a kiállítás fontos számára, hanem kutyái képzése is. Kutyái: Kiss Me Licia de Ria Vela'Candy', Almásvölgyi Filemon, Edenfyl Dizzy Miss Lizzie 'Holly'

Erdőskerti Kennel

Erdőskerti Kennel

Az Erdőskerti Kennelt a kilencvenes évek elején alapítottuk berni pásztorkutyákkal, majd hamarosan megvettük első golden retriever kutyánkat. Ebben az időben, ez a fajta még nem volt olyan ismert Magyarországon, mint manapság. Az évek folyamán volt szerencsénk megismerni a goldenek csodálatos természetét, emberszeretetét, végtelen türelmét. Elegáns külseje, kiváló vadászképessége és sokoldalúsága arra késztetett bennünket, hogy ez a fajta ne csak hobby legyen számunkra, hanem tenyésszük is.

Esterhazy-Smartness Kennel

Esterhazy-Smartness Kennel

Kennelem - az Esterhazy-Smartness Kennel - Budapesten, a Gellért-hegyen található. Az első golden retriever 2002 januárjában toppant be az életembe, MultiCh.Gáláns Idill 'Drazsé' személyében. Ő vezetett be a kutyás életbe: kiállításokra, kutyás táborokba, vadászatokra kezdtem járni vele. Drazsé mind a munka terén, mind a kiállításokon szépen szerepelt. 2005 nyarától a Karvin kennelnél dolgoztam Finnországban fél évig,-mint kennelsegéd és handler- ahol rengeteget tanultam. Karácsonyi hazajövetelemkor magammal hoztam /Ch.Kerrien Raleigh - Karvin Astoria almából/ az elsőválasztású finn import kanomat, HJCH.Karvin Tropical Mambot, aki kiállítási pályafutását rögtön 2x Kölyök Best In Show-val kezdte! Az angol Xanthos kennelből, két szukát importáltam: 2006 nyarán Xanthos Abracadabra 'Mentát', 2009 januárjában pedig Xanthos Mikimoto 'Sushit', aki jelenleg kennelem nagy reménysége.

Faithful Eyed Kennel

Faithful Eyed Kennel

2000 -ben tetszett meg a fajta, ekkor vettem meg első Golden retriever kutyámat, Bellt! Kiállításokra kezdtünk járni csak, mint néző. Egyik kiállítás alkalmával ismerkedtem meg Mariannal az Ördöghegyi kennel tulajdonosával. Tőle vettem Ördöghegyi-Berni Eddy (Colt). Azóta is szoros kapcsolatot tartunk. Sok közös élményünk volt! Colos nagyon sok kiállításon vett részt, szép eredményekkel. Jelenleg hat gyönyörű goldinak vagyunk boldog gazdija!

Hirdetés
Famous Family Kennel

Famous Family Kennel

A jelenlegi legsikeresebb magyarországi Golden Retriever, Dewmist Silk Screen 'Storm' tulajdonosai. Stormon kívül további sikeres kutyák is találhatóak a kennelben, illetve sok eredményes kutya került is ki ebből a kennelből.

Flawless Carriens Kennel

Flawless Carriens Kennel

Üdvözlünk Mindenkit! Farkas Márti vagyok, és ez a from Flawless Carriens golden retriever és cavalier king charles spániel kennel honlapja. A nevünk jelentése: hibátlan dögök. Miért hibátlanok? Mert tudjuk, hogy közel sem vagyunk azok! 'A közönséges ember mindig szépítgeti a hibáit.' (Kung- Fu-Ce) Gátéron élünk, Bács-Kiskun megyében. Férjemmel és 2 kislányommal egy kertes házban a falu szélén. Jelenleg 5 golden retrieverünk és 2 cavalierünk van. Első goldenemet 10 éve lesz jövőre, hogy megvettem. Akkor még nagyon más volt minden. Ma kinológus-agrármérnökként rájöttem :'Festeni nagyon könnyű, ha valaki nem tudja hogyan kell, de nagyon nehéz ha tudja.'- így lett ez a gondolat kennelünk fő mottója. Szeretjük a kutyáinkat, és a legfontosabb mindig az, hogy nekik mi a jó! Igyekszem erőm és időm lehető legtöbb részét rájuk fordítani. Megköszönöm, hogy meglátogatjátok a honlapunkat, és ha élőben is kíváncsiak vagytok ránk, bármikor szeretettel várunk bárkit, aki a goldenekért vagy a cavalierekért 'élhal'.

Gáláns Kennel

Gáláns Kennel

'A Gáláns kennelt 1983-ban alapítottam, mint pointertenyésztő és kiállító. 1988-ban importáltam Angliából két pointert a Hayapark kennelből. A kilencvenes évek elejéig összesen öt pointer alom született nálam. Kedvencként volt egy osztrák import német dogom a Grand Elegance kennelből, akitől szintén világot látott egy Gáláns német dog alom is. Azokban az években született még két rottweiler alom is a Gáláns védjegy alatt. Azt hittem, ismerem a kutyákat és sokat tudok róluk, de akkor még nem ismertem a golden retrievert. Az elsőt, neve Glengilde Kwizz Ava, tenyésztője Mr. Schooles, pointeres barátaink, a Powell házaspár segített felkutatni és behozni Angliából 1992-ben, Péter fiunknak játszótársnak. Ezért is vannak a goldenek és a kennel az ő nevén is. Ava megváltoztatott minden fogalmamat a kutyákat illetőleg - a golden retriever előtt még jöhetett, utána már nem jöhet más fajta számításba. A kutyák természetének addig számomra ismeretlen, csodálatos világát nyújtja egy golden-társ.'

Glamour Gold Kennel

Glamour Gold Kennel

Ilyés Nikolettnek hívnak, 1992 decemberében születtem. Születésem óta a fővárostól 30 km-re lévő városban, Gödöllőn élek szüleimmel. Lakóhelyünk adottságai rendkívül kedvezőek kutyák tartására, mivel a Gödöllői-dombság telis-tele van kiránduló helyekkel, tavakkal és mezőkkel, egyszóval minden adott arra, hogy a kutyák a lehető legjobb környezetben éljék mindennapjaikat. Szüleim elmondása alapján már kiskoromban imádtam az állatokat, legfőképp a kutyákat.

Golden Grace

Golden Grace

A Golden Grace Kennel 2001-ben alapult meg. Sorsdöntő volt számukra, az érdi 2002-es Retriever Klub kiállítás, melyen a Dewmist kennel tulajdonosa, H. Fryckstrand bírált. Ekkor döntötték el, hogy egyszer mindenképpen szeretnének egy Dewmist kutyát.

Golden Hearts kennel

Golden Hearts kennel

Skobrák Helgának hívnak. A Bakony hegyekkel körül ölelt kis városában lakom Zircen. A Golden Retriever fajtát 1993-ban láttam meg a kutyamagazin egyik számában. Már akkor elbűvölt szépsége és nem mindennapi tulajdonságai. Mex kutya 2004-ben kaptam meg az első Golden retriever kutyámat, Mex Somlói Vulkán Vadócot. Attól kezdve elválaszthatatlanok lettünk. Ahogy növekedett sok rosszaságot csinált, de nem lehetett rá haragudni, mert ahogy az emberre tud nézni az valami hihetetlen. Shony kutya Aztán pár éve elkezdtem komolyan érdeklődni az állatterápia iránt, és szerettem volna erre a célra egy jó kis kutyust. Ezért elkezdtünk kenneleket látogatni, és a Kalocsaházi Kennelt választottuk. Kalocsaházi Zúzmara 'Shony' 2007 dec 28-án került hozzánk. Csodálatos természetével és szépségével elbuvölt mindenkit és egykettőre a gyerekek szívébe lopta magát. A barátaink már csak úgy hívják, Dr. Shony!

Golden von Schwarcz

Golden von Schwarcz

Ne szégyelld, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit személyesen ismersz. Hazug próféták és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak e vonzalom miatt, s ezt mondják: Az emberektől lopja el az érzéseket, melyeket a kutyára pazarol! Önző, rideg fráter!- ne törődj velük. Szeresd csak nyugodtan kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngeség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért - te sétálj csak kutyáddal. Jó társaságban maradsz; s Isten tudja ezt.

Hannas Golden Princess

Hannas Golden Princess

20 éves koromig féltem a kutyáktól. Aztán 1995-ben a szüleimmel kertes házba költöztünk és megvettük életem első kiskutyáját. Aida kaukázusi juhászkutya volt, egyből a szívünkbe nőtt, a szőrös kis gömböc testével. Vele együtt nőtt fel a cicánk Foltos Kata is, aki egy teknőctarka félperzsa szépség volt. Míg Aida felcseperedett 60 kg-os gyönyörű szép szukává, addig én szép lassan belemélyedtem a kutyák világába. Az egyetemen beiratkoztam kinológiára és egyre jobban foglalkoztatott a kutyalélek. Időközben Aidánknak kiskutyái születtek, közülük megtartottuk egy kislányt, ő Alíz. Teltek-múltak az évek és már a párommal ismét lakásba költöztem, ahol nem akartunk kutyát tartani. Majd annyira erős lett a vágy egy kutya után, hogy ismét elköltöztünk kertes házba. Közben törtük a fejünket, hogy melyik fajta lenne az ideális számunkra. Mindketten összeírtunk egy 10-es listát a szóba jöhető fajtákról. Majd végre közös nevezőre jutottunk a Golden Retrieverrel.

Tuti menü