Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Golden Retriever képes leírás: Happiness - Wind [2. oldal]
részletek »

Golden Retriever: Happiness - Wind [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: retriever.tlap.hu » Golden Retriever
Keresés
Találatok száma - 31 db
Happiness Bringer

Happiness Bringer

Budapest melletti kisvárosban élünk három kutyánkkal. 2001 tavaszán régi álmunk vált valóra, megvettük az első golden retriever kiskutyánkat, Sábát. Rengeteg örömet leltünk benne, szerettünk volna neki egy társat. A Kalocsaházi kennelt választottuk, ahol épp abban az időszakban várták kiskutyák születését. 2003 áprilisában megszületett Kalocsaházi Jégvirág, a mi kis Bodzánk! Minden várakozásunkat felülmúlta kedvességével, szépségével; a mai napig elbűvöl minket. Ezúton is köszönjük a Katus családnak ezt a csodálatos kutyát! Harmadik kutyánkat, Jázmint, már egyértelmű volt, hogy ebből a kennelből választjuk. 2008 nyarán Bodza és Balu nászából született 6 kiskutya, közülük a Rózsaszín Hölgy, Happiness Bringer Ajándék 'Csipke' szintén családunk tagja lett, velünk él. Számunkra az egészségük, és hogy igazi családtagként éljenek, a legfontosabb szempont.

Kalocsaházi Kennel

Kalocsaházi Kennel

A Kalocsaházi Golden Retriever Kennelt szüleimmel, 1994 májusában alapítottuk. Ekkor született első alom kiskutyánk Alfonzinától - a négy éves szukánktól. 1995-ben a Gáláns kennelből három kiskutyát vásároltunk: Varázst, Vagabundot és Zafirt. Vagabund a kiállítások egyik sztárkutyája lett, ami nekünk is nagy kedvet adott a következetes munkához. A tenyésztésben elért sikereinket a kiállítások egyre jobban visszatükrözték, a Kalocsaházi kutyák nagyon sok CAC, CACIB, fajtagyöztes címet szereztek. Amire nagyon büszkék vagyunk, hogy 1996-ban Dély, 1997-ben Hencsi, 1998-ban Larissa, 1999-ben Omo, 2000-ben Ursula Derby gyöztes címet szereztek. Legeredmenyésebb az 'L'-betüs almunk, ekkor három Interchampion címet elérő kutya született. 1999-ben bronzkoszorús, 2001-ben ezüstkoszorús, 2002-ben aranykoszorús mestertenyésztői elismerésben részesültünk. Eddigi sikereinkért köszönet a Gáláns Kennel tulajdonosainak, Tündének és Péternek, valamint fedező kanjaiknak, Avának, Onyxnak, Basic-nek és Zenitnek. Köszönet továbbá minden Kalocsaházi kutya tulajdonosának, akik kiállításra hordták, hordják és hordani fogják kutyáinkat. Katus Attila

Kiddys Hope Kennel

Kiddys Hope Kennel

Németh Adriánának hívnak, jelenleg Felsőörsön lakunk. M indig is szerettem volna egy kutyát nagy álmom a West Highland White Terrier volt, de szüleim lebeszéltek róla, ekkor láttam meg azt a bizonyos filmet 'Apád Anyád Idejöjjön' melyben a kislánynak egy Szemi nevezetű Golden Retriever kutyája volt.Szerelem volt első látásra, sokat olvastam a fajtáról, kutya magazinokat vásároltam...Így találtunk rá az első kutyámra Kiddy Of Loyal Hunter 'Szemi' (Pearl- Diver Of Golden Spotlight'Ricky' x Little Berry Of Loyal Hunter'Dolly') személyében! Ő az első kutyám aki Kecskeméten látta meg a napvilágot a 'Loyal Hunter' kennelben.Ő által lettem a fajta csodálója. Eleinte kutyaiskolába jártunk vele, nagyon büszke vagyok rá mert nagyon gyorsan tanult és hamar levizsgázott ahol a versenyzők között 2.helyezést ért el 2 hiba ponttal!A kutyaiskolába megismerkedtem Fehér Kingával aki bevezetett a kutyás rejtelmekbe! Akkoriban rendszeresen járt a Bernáthegyi kutyájával kiállításra.Vele mentem el először kutyashowra!Kinga mesélt a szabályokról 'ringdreszuráról',felvezetésről! Szem ivel is elkezdtünk kiállításra járni ahol rendkívül jól szerepelt többszörös CAC, CACIB, Club és BOB győztes.

Ligeti Borostyán Kennel

Ligeti Borostyán Kennel

Új kiskutya kerül a házhoz! A döntés egy évtizedre szól. Golden retrievert szeretnének, olyan külső és belső tulajdonságokkal, amilyennel a fajtiszta retrieverek rendelkeznek. A kölyök legyen rendkívül békés, imádja a vizet, az apportírozást és mindezekhez a csodálatos, elegáns külső társuljon. Csak a törzskönyvezett retriever kölykök nyújtanak kellő biztonságot az igazi 'golden' természetre és küllemre. A kölyök törzskönyve a biztosíték Önöknek, hogy kutyájuk ősei hordozzák a golden retrieverek legfontosabb tulajdonságait pl.: agresszió mentesség, megbízhatóság, intelligencia, a víz szeretete, apport készség stb. Mindazt, amiért a Golden Retrievert szeretjük!

Mariannehouse Kennel

Mariannehouse Kennel

Olyan felelősség teljes gazdi jelöltek jelentkezését várjuk, akik a kiskutyát szeretetben, családias környezetben 'emberként' fogják tisztelni és szeretni a nevelkedési időszaktól kezdve a nyugdíjas koráig!

Pearl of Golden Hill Kennel

Pearl of Golden Hill Kennel

A tenyésztő Sebestyén Zsuzsa. A kiállítási sikerek mellett sokat foglalkoznak kutyáik képzésével is. Rendszeresen részt vesznek hazai és külföldi WT versenyeken. Nemrégiben egy ígéretes munka labival is bővült a csapat.

Rabbit-hunter Kennel

Rabbit-hunter Kennel

Első kutyámat, Bessy-t (Dombtetői-Arany Bella) 1997-ben kaptam szüleimtől sikeres gimnáziumi felvételim jutalmaként. Nagyon boldog voltam, teljesült az álmom, Golden retriever tulajdonos lettem. Bessy-vel kezdtem el kiállításra járni és együtt tanultuk meg, mit is kell tudnia egy goldennek. 1999-ben megalapítottam a Rabbit-hunter kennelt és megszületett az első alom, amiből megtartottam Alfot (Rabbit-hunter Alf). Nagyon sokat tanultam Tőle és Vele a Golden retrieverek képzéséről. Vele kezdtem el vadászatokra járni és Ő hozta meg a kedvet ahhoz, hogy én is vadász legyek. 2002-ben párom kívánságára egy szálkásszőrű tacskóval, Peggy-vel (Zengőbérci-Makacs Mimi) bővült a család. Peggy igazi tacskóbátorsággal őrzi a házat. 2006-ban az Erdőskerti kennelből vásároltam Aqua-t (Erdőskerti Mineralaqua) és Lolát (Erdőskerti Lola). Két egészséges kutyával gazdagodtam a személyükben, akik a kiállítás és a munka világában is megállják a helyüket. Kutyáimat saját magam képzem és készítem fel kiállításokra. Az elméleti és gyakorlati tudásomat próbálom folyamatosan bővíteni. 2006-ban a MEOE Vadászkutya Teljesítménybírói tanfolyamát sikeresen teljesítettem. Azóta lehetőségem nyílt vizsgákon bírálni, amit nehéz és felelősségteljes feladatnak tartok. 2008 óta okleveles kutyakozmetikusként készítem fel a kutyákat kiállításra. Szatmári Zsanett

ReedyGold Kennel

ReedyGold Kennel

A kutyák iránti vágyam, gyerekkorom óta megvan. Folyton újságokat olvastam, filmet néztem, vagy könyvet bújtam. Mindegy volt, csak kutya legyen benne. Az első kutyámat -Lerryt- tizennyolc éves koromban kaptam. Ő egy keverék kutya volt. Akaratos, de nagyon okos. Mindent megtanítottam neki, amit csak lehetett. Egyik sétánk alkalmával megláttam egy kutyát, egy fiatal lány sétáltatta. Először a szépsége ragadott meg. De ahogy figyeltem őket, feltünt, hogy olyan kontaktusban vannak, amit eddig még nem láttam. Utána néztem a kutya fajtájának. Ahogy egyre többet tudtam meg róla, annál mélyebb lett a vágyam egy ilyen kutya iránt. Ekkor még nem volt lehetőségem Golden Retriever-t tartani.

Shamrock Kennel

Shamrock Kennel

Az angol Golden Retriever Club tagja A svéd Golden Retriever Klubben tagja Tenyésztő: Dr. Bárdossy Eszter Kitűnő eredményekkel rendelkeznek kutyái, néhány ezek közül: 2010.06.24. - Herning World Dog Show Mosonvölgyi Viki (Jackralee St. Nicholas x Carla of Gahling Meadow) 3. helyezett Veterán osztályban Shamrock Duchess of Shangri-La 'Sadie' (Dewmist Satellite x Mosonvölgyi Viki) Champion osztályban a legszebb 8 közé választva Shamrock Golden Dancer 'Mara' (Meloak Dancing Storm x Shamrock Diamond Symphony) Fiatalok a legszebb 10-be választva

Hirdetés
Starry Gold Kennel

Starry Gold Kennel

A kisfiam születése után,sokat mondogattam a feleségemnek,hogy kellene egy kutya a családba. Akkor még ő sem igazán vonzódott a kutyákért,de azt mondta,hogy legyen! A többi az én dolgom volt. Azonnal elkezdtem keresgélni, a számunkra legmegfelelőbb társat. Sok keresgélés után,de megtaláltam amit kerestem a Shining Gold Kennelben! Az első percben beleszerettem, ő volt Shining Gold Oliver (Zénó). Mikor hazahoztam mindenkit levett a lábáról a tekintetével! És persze itt lépet be az életünkbe a Golden Retriever iránti szeretet.

Sunnyfields Kennel

Sunnyfields Kennel

A Sunnyfield's kennel első alma, 2005. február 20-án született meg, Sunny és Brandy párosításából. Brandy 11 kiskutyának adott életet. Egy kiskutyát mindenképp megtartottunk volna, de a sors úgy hozta, hogy a hófehér kanon kívül, aki a Sunnyfield's A Star Is Born 'Spike' nevet kapta, megtartottunk egy arany szukát is, Sunnyfield's All That Magic 'Muffin'-t. A többi kiskutya szerető gazdikhoz került.

Union Jack Kennel

Union Jack Kennel

A kennel tulajdonosa talán az egyetlen, aki Budapesten és környékén vállalja specialistaként Goldenek képzését. Az alap engedelmességi tréningeken túl természetesen a fajtaspecifikus vadászati tudnivalók tanítása is beletartozik. A képzések helyszíne ősztől nyár elejéig a Hajógyári sziget északi vége, szombatonként 10 órától, de lehetőség van egyéni tréningekre is, erre a hely és időpont egyeztetése miatt személyes kapcsolatfelvételre van szükség.

Velvet Charm

Velvet Charm

'Hiába sokat tanultam már a fajtáról, az örökletes betegségekről, mégis beleestünk egy óriási hibába. Nem tartottuk szem előtt, hogy a szülők rendelkeznek-e egészségügyi szűrésekkel. Olcsón akartunk jó kutyákat. Meg is lett az eredménye. Sajnos mindkét kutya csípőízületi dysplasiás. Salamonnál már 1 évesen kiderült, hogy soha nem lehetnek utódai, majd később Aidánál is. Emellett mindketten lövésfélőek, és Salamon egyáltalán nem rendelkezik a Goldenekre jellemző képességekkel (nem apportírozik, nem szereti a vizet). Nagyon elkeseredtem, úgy éreztem, hogy a kiállítások, a táborok, és minden hiábavaló volt. Aztán rájöttem, hogy mindent nekik köszönhetek. Azt, hogy annyi embert ismertem meg, kiállításokon, fórumokon, táborokban, stb., azt, hogy magát a fajtát megismertem, kialakult bennem egy kép a Golden Retrieverrőll, és elhatároztam, hogy folytatni szeretném.'

Wind Lovin kennel

Wind Lovin kennel

A golden retriever szeretete már nagyon régóta bennem élt, első kutyámra körülbelül 10 évet vártam, de érdemes volt kivárni, mindenképpen. Első kutyám Récsedombi Szellő Alfa 'Milo' lett, őt 2004. decemberében hoztuk haza. Milo-t eredetileg csak családi kedvencnek vásároltuk, de egyszer kilátogattunk egy Bp. CACIB-ra, és eldöntöttük hogy a következőre bizony nevezzük. Így is lett... 2008 őszén, a Hungária Retriever klub tisztújítő közgyűlésén az a megtiszteltetés ért, hogy Felügyelő bizottsági taggá választottak. :)

Tuti menü