Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Retrieverek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Retrieverek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: retriever.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 103 db
A Cheasepeake

A Cheasepeake

Jelleme: A Chesapeake bay retriever élénk, vidám jellemű, intelligens kifejezésű kutya. Bátorság, munkaszeretet, aktivitás, orrjóság, intelligencia, vízszeretet jellemzi. Mindebben a jó mínőség, és mindenek előtt a minderre való hajlam szerint kell a tenyésztésre szánt Chesapeake bay retrievert kiválasztani.

A Curly Coated

A Curly Coated

A Curly Coated Retriever eredete A curly coated valószínűleg a legrégibb retriever, ennek ellenére manapság a ritka fajtákhoz tartozik. Története a 19. század elején kezdődik Angliában. Visszamenőleg már nem lehet pontosan megállapítani, hogy milyen fajták játszottak közre kialakulásában, de az biztos, hogy a tenyészcél egy, különösen a vízi munkára alkalmas vadászkutya megteremtése volt. Minden bizonnyal a víz- és apportkedvelő Water Dog és a hasonló tulajdonságokkal rendelkező igen kitartó St. John's kutya volt a kiindulási alap. Egyébként mindkét fajta a legtöbb retriever kialakulásában jelentős szerepet játszott. A curly a Water Dog-tól örökölte jellegzetes göndör szörű bundáját is.Valószínűleg szettereket és pointereket is felhasználtak, illetve az uszkár és az ír vízispániel is hathatott curly fejlődésére

A Flat

A Flat

Általános megjelenés: Életrevaló, tüzes, élénk, középtermetű kutya intelligens benyomással, erőteljes felépítésű, de nem nehézkés vagy vézna. Jelleme: Barátságos és magabiztos. Fej és koponya: A fej hosszú, és tetszetősen formált, domború. Az agykoponya mérsékelten széles, a szem magasságában lévő enyhe stoppal, mely semmi esetre sem kifejezett, a fej vonalai sem konvergenciát, sem divergenciát nem mutatnak. Jó méretű orrtükör, megfelelő nagyságú orrlyukakkal. Az állkapocs hosszú és erős, hogy a nyulat vagy a fácánt elbírja.

A Golden Retriever

A Golden Retriever

Általános megjelenés: szimmetrikus, harmonikus, élénk, erőteljes, kiegyensúlyozott mozgás; barátságos, kedves kifejezés. Karakter: engedelmes, intelligens, természetes hajlammal a munkára. Vézen: mindig barátságos, emberekkel és más állatokkal egyaránt. Szeretetre méltó és bizalomteli.

A kedvenc helyek

A kedvenc helyek

Ezt az oldalt (www.kutyasszallasok.hu) azért hoztuk létre, mert nem volt.:) De tényleg. Mi szeretünk utazni az országban és kutyáinkat is mindig magunkkal visszük. A szálláskeresés viszont sokszor okoz problémát. Vannak kutyás szállások, de a megfelelő megtalálása közel sem olyan egyszerű, mint hinnénk. Sok oldal, sok (eltérő) adatbázis, és egyiknél sem különösebben fontos szempont, hogy könnyen lehessen kutyával utazó vendégeket is fogadó szállást találni. A tapasztalatunk viszont azt mutatja, igenis nagy igény van egy ilyen oldalra. Igyekszünk minél teljesebb adatbázist létrehozni, és nem pusztán a szálláshelyeket, hanem egyéb szolgáltatásokat is szívesen felveszünk a rendszerbe. (pl. a kutyás vendég is szokott enni, kávézni, étterembe, kávézóba, cukrászdába járni, stb.)

A Labrador

A Labrador

Általános megjelenés: Erős felépítésű, élénk, rövid ágyékrésszel rendelkezik, széles koponya mély mellkas és jól ívelt bordák, széles és erős ágyék far és hátulsó végtagok. Jellemzői: Kiegyensúlyozot t, nagyon életrevaló, kitűnő orrú, puha szájú, vízimádó kutya, jó alkalmazkodó képességű, rendkívül odaadó kísérő. Jelleme: Intelligens, figyelmes, készséges kutya, minden vágya, hogy gazdájának örömet szerezzen. Barátságos természetű, az agresszivitás vagy a félénkség legkisebb jele nélkül.

A Nova Scotia

A Nova Scotia

A Nova Scotia Duck Tolling Retriever eredete 'Tolling'- játékkal kíváncsiságot felkelteni és közelebb csábítani. A trükk lényege, hogy egy erre a célra tenyésztett kutyafajta, amely a rókára hasonlít, játékával felkelti a vadkacsák figyelmét és lőtávolságon belülre csalja. A történet a XIX. század elején kezdődött, amikor egy marylandi vadász lesben várta, hogy egy csapat vadkacsa puskavégre kerüljön. Várakozása reménytelennek tűnt, mikor hirtelen, a madarak felkapták a fejüket és a part felé kezdtek úszni. Mi kelthette fel a kacsák figyelmét? - egy ravasz és rámenős róka. A feltűnő lompos farkával a part menti sziklák között játszott, míg társa elrejtőzve figyelt.Néhány igen kíváncsi vadkacsa nem sokkal később a két róka reggelije lett. A vadász a friss tapasztalatait felhasználva, megkereste azt a kutyát, amely leginkább hasonlít külsejében és aktivitásában is a rókához, ez pedig egy vízi retriever volt.

A Strawberry Goldens kennel

A Strawberry Goldens kennel

Egy induló, kezdő lépéseit megtevő 'kennel' életét követheti nyomon oldalukon. Betekintést engedünk sikereikbe, kudarcaikba, hétköznapjaikba. 'Alig 3 éve, hogy megérkezett hozzánk Erdőskerti Orsi, azaz Szamóca, és ezzel alaposan megváltozott az életünk. Tudtuk, hogy a kutyázás nagy felelősség, és hogy ettől kezdve egy újabb taggal bővült a családunk, vagyis már nem csak magunkra kell tekintettel lennünk, hanem egy harmadik személy véleményére is adnunk kell. Bár, az általunk nagyra tartott kutyások szerint a képzés miatt nem szerencsés, ha a kutya ilyen mértékig családtag, de mit tegyünk, mi csak így tudjuk csinálni.'

ÁllatiShop - Állateledel Webáruház

ÁllatiShop - Állateledel Webáruház

Az allatishop.hu, egy újonnan nyílt webáruház az állattartók részére, ahol mindent megtalálhat amire kutyájának szüksége lehet. Az oldal nem titkolt céljai közé tartozik továbbá, hogy egybegyűjtse a kutyás társadalmat és közösséget szervezzen belőlük, ahol megoszthatják egymással ötleteiket, gondjaikat.

Hirdetés
Ballyhale-Labrador

Ballyhale-Labrador

A tenyésztési célom, hogy olyan szép küllemű kutyákat tenyésszek akik egészségesek és nem csak a show ringben, hanem a working-testeken is megállják a helyüket (dual-labrador). Számos kiállításon rengeteg szép eredményt értünk el. Sok olyan speciális kiállításra járunk ahol a bírók nagy szakmai tekintélynek örvendenek az egész világon, mivel ők maguk is Labrador tenyésztők.

Best Goldens

Best Goldens

Életem első kutyáját édesapám hozta haza, egy fekete német juhász jellegű 10 hónapos kan kutyát. Egyik barátja akart tőle megválni, mivel sokat ugatott és kergette a macskákat. Sajnos nem volt a legideálisabb választás. Elég kínkeservesek voltak a sétáink, állandóan repkedtem a póráz végén és kerültük a többi kutya társaságát. Sajnos egyszer engem is megharapott, amit több öltéssel össze kellett varrni. Ezután sajnos egy kicsit elkezdtem félni a kutyáktól. Tenyésztő, Kovács Ildikó.

Bigparson

Bigparson

Nagy Istvánnak hívnak és egy labrador kennel tulajdonosa vagyok. A Bigparson labrador retriever kennelt 2005. nyarán alapítottam. Adott volt egy szép, és igen jó tulajdonságokkal megáldott labrador szuka, a kutyám, Vidi (Törzskönyvi neve: Seven Crowns Vidi). Amint a képeken is jól látható egy nagyon szép küllemű kutyus. Származása pedig azt bizonyítja, hogy jó vérvonalú. Úgy gondoltam, vétek lenne, ha nem nevelne utódokat. Ahogy cseperedett, okosodott egyre jobban beleszerettünk a fajtába, és igyekeztünk ismereteinket gyarapítani. Azután ahogy az lenni szokott, megszületett az első alom 2006-ban, amelyből egy szukát tartottunk meg, Biglabi Bonniet. 2007 nyarán pedig világra jött a második alom. Mivel nem a túltenyésztés a célunk, ezért 2008-ban a nagylánnyá cseperedett Biglabi Bonnie is anya lett. Bízunk benne, hogy a kiváló vérvonal önmagáért beszél és ugyanolyan okos, kedves és jól nevelhető kiskutyákat adunk tovább, mint a két kutyusunk.

Black Speed Hunter

Black Speed Hunter

Az első labradorunkat 1995-ben vettük hosszas töprengés után... A Labrador retriever Nagy Britanniában közel kétszáz éve tenyésztett fajta, első példányai Újfunlandról kerültek Európába. Az Újvilágban a halászok útitársai és segítői voltak, innen ered hidegtűrésük, víz iránti vonzalmuk és apportírozó hajlamuk. Elsősorban vadászkutyának tenyésztették, de egyre inkább elterjed családi kedvencként megbízhatósága, nyugodt természete miatt. Különlegesen intelligens, és ösztönösen igyekszik az ember elvárásainak megfelelni, ezért alkalmas vakvezetőnek, terápiás, kereső- és mentőkutyának.

Blackthorn Gundogs

Blackthorn Gundogs

Amiért ez a honlap létrejött... Az ok a fotón látható, első labradorom, első küzdelmem, nagy szerelmem, Benevolus (Jóindulatú) Bódgar Artúr, a leg! Legalábbis eddig, mert már nyomában van az új nemzedék feltörekvője, Gianna of Carinthia, igazi kékharisnya a ködös Albionból... Artúrt kaptam, és amikor már igazán az idegeimre ment (itt egy kis történetet találsz a kezdeti összecsapásokról...), akkor keveredtünk el az egyik retrieveres klubba, ahonnan aztán az egész karrierünk indult. Ma Artúr Magyarország legeredményesebb retriever munkakutyája, munka eredményei és kiállítási minősítései egyaránt figyelemre méltóak.

Bonett Bride

Bonett Bride

2003. július 14. A dátum, mely napon felhívott a tenyésztő és jelezte, hogy a várva várt kiskutya megszületett... Ki gondolt akkor még olyan dolgokra, hogy egyszer majd vadászatok főszereplőivé válunk, folyamatos izgalmak útján jutunk el egy-egy Champion címig kiállításokon, vagy akár egy kennel névre, tenyésztésre. Nem, aznap semmi ilyesmi nem járt a fejünkben, csak annyi, hogy 7 hét múlva megérkezik a család új és attól fogva legfontosabb tagja.

Branchalwood

Branchalwood

Welcome to the home page of The Branchalwood Flatcoated Retrievers situated in Ayrshire on the South West Coast of Scotland. We are only a small kennel, at present we have 2 males and 2 females, who all live with us in the house, as part of our family, where they bring us endless hours of fun and happiness. We continue to breed Flatcoats that are true to Breed type, with the lovely one piece moulded head, dark al-mond shaped eye, and sound construction with excellent tem-perament. A great deal of thought ,and forward planning goes into our breeding programme, all our stock are health checked. And finally not forgetting my parents the Late Scott and Sheila Dalziel who founded this kennel in the seventies, and got us hooked on this delightful breed, and for this reason Dalziel will always be part of Branchalwood.

Chesepi kennel

Chesepi kennel

The Chesepi Kennels were founded in 1983 and have been working Chesapeakes on local shoots since 1984. We bred our first litter in 1987 and our choice from this litter Chesepi Amigo Mio went BIS at the CBR club in 1989, BOB at Crufts in 1990, a Field Trial Award in 1991, RBOB at crufts in 1995 and 1997.

Tuti menü