Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Labrador Retriever képes leírás - Retrieverek.tlap.hu
részletek »

Labrador Retriever - Retrieverek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: retriever.tlap.hu » Labrador Retriever
Keresés
Találatok száma - 19 db
A Labrador

A Labrador

Általános megjelenés: Erős felépítésű, élénk, rövid ágyékrésszel rendelkezik, széles koponya mély mellkas és jól ívelt bordák, széles és erős ágyék far és hátulsó végtagok. Jellemzői: Kiegyensúlyozot t, nagyon életrevaló, kitűnő orrú, puha szájú, vízimádó kutya, jó alkalmazkodó képességű, rendkívül odaadó kísérő. Jelleme: Intelligens, figyelmes, készséges kutya, minden vágya, hogy gazdájának örömet szerezzen. Barátságos természetű, az agresszivitás vagy a félénkség legkisebb jele nélkül.

Ballyhale-Labrador

Ballyhale-Labrador

A tenyésztési célom, hogy olyan szép küllemű kutyákat tenyésszek akik egészségesek és nem csak a show ringben, hanem a working-testeken is megállják a helyüket (dual-labrador). Számos kiállításon rengeteg szép eredményt értünk el. Sok olyan speciális kiállításra járunk ahol a bírók nagy szakmai tekintélynek örvendenek az egész világon, mivel ők maguk is Labrador tenyésztők.

Bigparson

Bigparson

Nagy Istvánnak hívnak és egy labrador kennel tulajdonosa vagyok. A Bigparson labrador retriever kennelt 2005. nyarán alapítottam. Adott volt egy szép, és igen jó tulajdonságokkal megáldott labrador szuka, a kutyám, Vidi (Törzskönyvi neve: Seven Crowns Vidi). Amint a képeken is jól látható egy nagyon szép küllemű kutyus. Származása pedig azt bizonyítja, hogy jó vérvonalú. Úgy gondoltam, vétek lenne, ha nem nevelne utódokat. Ahogy cseperedett, okosodott egyre jobban beleszerettünk a fajtába, és igyekeztünk ismereteinket gyarapítani. Azután ahogy az lenni szokott, megszületett az első alom 2006-ban, amelyből egy szukát tartottunk meg, Biglabi Bonniet. 2007 nyarán pedig világra jött a második alom. Mivel nem a túltenyésztés a célunk, ezért 2008-ban a nagylánnyá cseperedett Biglabi Bonnie is anya lett. Bízunk benne, hogy a kiváló vérvonal önmagáért beszél és ugyanolyan okos, kedves és jól nevelhető kiskutyákat adunk tovább, mint a két kutyusunk.

Black Speed Hunter

Black Speed Hunter

Az első labradorunkat 1995-ben vettük hosszas töprengés után... A Labrador retriever Nagy Britanniában közel kétszáz éve tenyésztett fajta, első példányai Újfunlandról kerültek Európába. Az Újvilágban a halászok útitársai és segítői voltak, innen ered hidegtűrésük, víz iránti vonzalmuk és apportírozó hajlamuk. Elsősorban vadászkutyának tenyésztették, de egyre inkább elterjed családi kedvencként megbízhatósága, nyugodt természete miatt. Különlegesen intelligens, és ösztönösen igyekszik az ember elvárásainak megfelelni, ezért alkalmas vakvezetőnek, terápiás, kereső- és mentőkutyának.

Blackthorn Gundogs

Blackthorn Gundogs

Amiért ez a honlap létrejött... Az ok a fotón látható, első labradorom, első küzdelmem, nagy szerelmem, Benevolus (Jóindulatú) Bódgar Artúr, a leg! Legalábbis eddig, mert már nyomában van az új nemzedék feltörekvője, Gianna of Carinthia, igazi kékharisnya a ködös Albionból... Artúrt kaptam, és amikor már igazán az idegeimre ment (itt egy kis történetet találsz a kezdeti összecsapásokról...), akkor keveredtünk el az egyik retrieveres klubba, ahonnan aztán az egész karrierünk indult. Ma Artúr Magyarország legeredményesebb retriever munkakutyája, munka eredményei és kiállítási minősítései egyaránt figyelemre méltóak.

Cikk a Labradorról

Cikk a Labradorról

A labrador származásáról sok a feltételezés, ugyanakkor amit a labrador történészek összeszedtek a kutya származásáról, mesebeli történetnek tűnik. Kerek 30 ezer kilométert utazott Richárd A. Wolters azért, hogy az egykori labrador élethelyein régi archívumok dokumentumait átkutassa, amelyekben a régi vízikutya említésre kerül.

First of all Kennel

First of all Kennel

Tenyésztő: Szabó-Tóth Péter Kutyái: Firts of All Exotic Emotion 'Süti' Heart-Strings Darley 'Dió' HJCH Heart-Strings Dayflower Dance 'Florin' Mindhárom kutya fekete Labrador, az oldal szerint kan jelenleg nincs a kennelnél.

Flamelily Kennel

Flamelily Kennel

Soha nem voltak és továbbra sincsenek nagyratörő tenyésztői ambícióink - ennek ellenére nagy szakmai hangsúlyt fektetünk az egészségvédelemre, a tenyésztés módszereire, a tartási körülményekre, a takarmányozásra.

Hadrianus Kennel

Hadrianus Kennel

Tata Special Show bíró/judge: Barbara Krumpak (Tylah Kennel - Slo) Hadrianus Labradors Apricot - K4./Exc4. (fiatal/junior) Port of Nessie Varekai - Nig1./Very Promising 1. (baby) Hadrianus Labradors Afecta - Nj/Very Good (fiatal/junior) Midnight Sun Topáz - K/Exc. (nyílt/open) Midnight Sun Ursula - K1/Exc.1., CAC, Best Veteran

Hirdetés
Invictus Friend Kennel

Invictus Friend Kennel

Egyik alkalommal amikor a Tisza tónál hétvégéztünk találkoztam a labradorral, egy gyönyörű fekete kannal. Játszadozott a parton, labdázott a vízben a család gyermekeivel, odaszaladt a parton arra sétáló emberekhez, hozzám is, kedveltette magát , elbűvölt mindenkit. Annyira idilli volt az egész, hogy akár egy filmjelenet is lehetett volna. Meg is fertőződtem és kezdődött minden elölről. Újságvásárlás, telefonálás, kennellátogatások, csalódások, kiállítások megnézése stb. A tapasztalat nagyon sokat segített abban, hogy addig ne álljunk meg amíg szimpatikus nem lesz minden körülmény. Sárga szukát kerestünk mindvégig, de az egyik ilyen körút alkalmával elmentünk a Malomközi kennelbe is, annak ellenére, hogy tudtuk, ez a szín nem található meg náluk. Éppen voltak hathetes kölykeik, ami különösen érdekessé tette számunkra a látogatást. Megérkeztünk és megláttam őt, Malomközi Little Marmaid Sissy-t.

Lab Major Kennel

Lab Major Kennel

Mivel az egész családunk oda van a kutyákért és életünk szerves részét képezte eddig is, és a jövőben is a velük való foglalkozás, elhatároztuk, hogy elkezdünk komolyan foglalkozni e fajtával és belevágunk a tenyésztésbe. Hosszas telefonálások, utánajárás után ajánlással vásároltunk két különböző hazai kennelből egy fekete szukát és egy sárga kant. Miután labrador gazdik lettünk, megismertünk jó néhány embert, majd a két kutyával kapcsolatos információk, történések tudatában úgy döntöttünk, hogy ezt a két kutyát nem fogjuk tenyésztésbe vonni...... Jelenleg is családi kedvencként élik boldog hétköznapjaikat. Ez a döntés és történet kellett ahhoz, hogy tisztábban lássak és tapasztaljak... a fajtáról, a kutyáktól...emberektől...emberekről. Egy dologban mindenki biztos lehet, mégpedig abban, hogy én a leendő kutyáimat minden esetleges hibáit nyíltan vállalom, és nem fordítok hátat senkinek úgy, mint velem már megtették...

Light Of Eyes Kennel

Light Of Eyes Kennel

Több mint 25 éve foglalkozom kutyakiképzéssel, vakvezető kutyákat 16 éve képzünk, és e célra 11 éve tenyésztünk labradort. Kutyáink Németország és Ausztria különböző kutyaiskoláiba kerülnek átadásra. Célunk, hogy a mindennapi életben a látássérült embereknek ne csak segédeszközük legyen a vakvezető kutya, hanem társuk, barátjuk; segítség önállóságuk megteremtésében, hogy végre más emberek igénybevétele nélkül, egyedül a kutyával utazhassanak, bevásárolhassanak; megvalósíthassák önmagukat. Munkánkat egy kicsi, de nagyon fontos darabnak tartjuk a vakok és a gyengén látók teljes életének megvalósításához vezető úton.

Midnight Sun Kennel

Midnight Sun Kennel

Több mint 20 éve, hogy labradort simogathatok nap, mint nap. Több mint 20 éve van labradorom, s szenvedélyemmé vált a fajta s a vele való foglalkozás. Gyerekként borzasztóan féltem a kutyáktól, volt, hogy napokig nem mertem lemenni a játszótérre, mert előzőleg egy palota pincsi megkergetett. / Akkor még tudtak futni/

Paróvári Kennel

Paróvári Kennel

Ez a honlap Paróczai József és Lakatos Krisztina honlapja és amit ezeken az oldalakon talál az mindkettőnk több évtizedes kutyás munkásságának eredménye. Elsősorban kutyakiképzőként, majd dobermann tenyésztőként ismerhettek meg azok, akik régebben kutyáznak.

Port Of Nessie Kennel

Port Of Nessie Kennel

A Port Of Nessie Kennel története dióhéjban Kutyák mindig is a családunk, az életünk részesei voltak...... Első labradorom Midnight Sun Nymph 'Nessie' 2001 tavaszán került hozzám. Kennelem alapító labradorjai Nessie (tenyésztője Kiss Zoltán) és Coco, akit a Sáregresi Kennel tulajdonosától, Gyárfás Marianne-tól kaptam. Köszönettel tartozom mindkét neves tenyésztőnek, hogy ilyen csodálatos labradorokat adtak nekem!

President Pixie Kennel

President Pixie Kennel

Mivel csak szukáim vannak, pároztatásnál igyekszem jól megválasztani a kutyáim párját. Fontos, hogy egészséges, diszpláziára és szembetegségekre szürt és mentesek legyenek.Ne csak szépek, hanem jó természetű kutyák legyenek. Jelenleg itt tartok. Remélem még sok-sok évig élvezhetem a labradorok társaságát, akik révén nagyon sok jó kutyás embert ismerhettem meg. Jó érzés, ha a tőlem kikerült kutyusok gazdái felhívnak és megköszönik hogy ilyen jó kutyát neveltem. Élvezem a kiállitásokat és a kutyások társaságát.

RoseDale Labradors Kennel

RoseDale Labradors Kennel

Az első találkozás óta négy év telt el, négy év mely tele volt várakozással, később végtelen örömökkel, visszaadhatatlan együtt eltöltött sétákkal, barangolásokkal vagy csak egy csendes este együtt a kutyáinkkal, harmóniában és szeretetben remélem még hosszú-hosszú évekig.

Tuti menü