Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nova Scotia Duck Tolling Retriever képes leírás - Retrieverek.tlap.hu
részletek »

Nova Scotia Duck Tolling Retriever - Retrieverek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: retriever.tlap.hu » Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Nova Scotia

A Nova Scotia

A Nova Scotia Duck Tolling Retriever eredete 'Tolling'- játékkal kíváncsiságot felkelteni és közelebb csábítani. A trükk lényege, hogy egy erre a célra tenyésztett kutyafajta, amely a rókára hasonlít, játékával felkelti a vadkacsák figyelmét és lőtávolságon belülre csalja. A történet a XIX. század elején kezdődött, amikor egy marylandi vadász lesben várta, hogy egy csapat vadkacsa puskavégre kerüljön. Várakozása reménytelennek tűnt, mikor hirtelen, a madarak felkapták a fejüket és a part felé kezdtek úszni. Mi kelthette fel a kacsák figyelmét? - egy ravasz és rámenős róka. A feltűnő lompos farkával a part menti sziklák között játszott, míg társa elrejtőzve figyelt.Néhány igen kíváncsi vadkacsa nem sokkal később a két róka reggelije lett. A vadász a friss tapasztalatait felhasználva, megkereste azt a kutyát, amely leginkább hasonlít külsejében és aktivitásában is a rókához, ez pedig egy vízi retriever volt.

Decoymans kennel

Decoymans kennel

Welcome to the Decoymans Nova Scotia Duck Tolling Retriever home page, Please take your time and have a look at the many links to other sites offered on this page, you will find much more of interest in the box below. I will start by giving a brief history on how I became involved in such a delightful little dog. In 1983 I moved into Nacton Decoy which is the home of the Decoymans Kennel. We always had decoy dogs which were just the run of the mill mutt, we would have a call from the local dog compound saying that they had a foxy type dog that they never found the home of. They knew that we were only interested in this type of dog. Here is a photo of my first decoy dog which was taken in 1984. The Toller came to the UK around 1987.

Dreamworker Kennel

Dreamworker Kennel

A fajta tenyésztői sajnos elég kevesen vannak. Közülük az egyik a Dreamworker Kennel Németországban. Voltak különböző keverék kutyáik már korábban is, de 2000-ben úgy döntöttek, hogy szeretnének egy fajtatiszta kutyát is. Hosszas keresgélés után a választásuk a Nova Scotia Duck Tolling Retrieverre esett, és azóta az életük nagyon sokat változott, pozitív irányban.

HoneyRun Kennel

HoneyRun Kennel

HoneyRun Kennel is dedicated to the Nova Scotia Duck Tolling Retriever, the official dog of Nova Scotia. In the early 19th Century, these dogs were developed to 'lure' waterfowl. The Toller dances along the shore in full view of the ducks. His playful actions make the ducks curiously defensive, and they swim towards the Toller to keep him in sight. In doing so, the ducks are lured within gunshot range. The Toller will also retrieve ducks from the water.

Stamboom Yutah

Stamboom Yutah

A weboldalon megtalálható a Nova Scotia Duck Tolling Retrievernek egy rövid leírása, egészségügyi információk, különböző sportokkal kapcsolatos információ, eredményeket, stb. Természetesen bemutatják kutyáikat is.

Tuti menü